Se numără printre tulburările psihosomatice și nu este o afecțiune gravă, dar este totuși foarte enervantă, deoarece poate afecta calitatea vieții celor care suferă de ea, precum și atunci când suferă de reflux gastric.
CUM SĂ VĂ DAȚI SEAMA DACĂ AVEȚI GASTRITĂ: SIMPTOMELE
Pentru a recunoaște gastrita nervoasă , este util să îi cunoaștem simptomele:
- Arsuri la stomac: se prezintă ca o durere în gura stomacului (în partea superioară a abdomenului)
- Aciditatea crescută a stomacului: din cauza creșterii producției de sucuri acide
- Indigestia: inflamația alterează procesul digestiv și golirea stomacului
- crampe stomacale
- Scăderea apetitului și, în rare ocazii, greață și vărsături
- stare generală de rău ca urmare a celorlalte simptome și a factorului de stres sau anxietate.
REMEDII
Gastrita nervoasă se tratează în primul rând prin abordarea factorului de stres sau anxiogen care a provocat afecțiunea.
Nu este întotdeauna ușor, dar se pot obține beneficii tangibile din:
- Activități fizice de relaxare și eliberare a stresului, cum ar fi yoga și meditația
- Adoptarea unei diete pentru gastrită, care pune deoparte alimentele grase și prăjite în favoarea legumelor și fructelor
- Activitatea fizică regulată, care are efecte pozitive asupra dispoziției și este eliberatoare de stres
- Psihoterapia, care poate da o mână mare de ajutor în gestionarea sentimentelor negative și evitarea somatizării acestora.
CE SĂ MĂNÂNCI CÂND AI GASTRITĂ NERVOASĂ?
Trebuie să ne raportăm la acele alimente care nu irită stomacul și evită creșterea secrețiilor gastrice, printre care:
- Legumele: nu sunt la fel de bogate în zahăr ca fructele și, prin urmare, trebuie consumate în cantitate, ajută la ameliorarea simptomelor gastritei nervoase deoarece reduc excesul de aciditate
- Fructele: bogate în fitosubstanțe utile pentru sănătatea organismului nostru împotriva gastritei, în special merele, bananele, piersicile, perele, strugurii, kiwi, pepenele
- Cerealele: utile pentru limitarea acidității cauzate de gastrită
- Carnea și peștele: sunt bine tolerate, dar trebuie evitate excesele, deoarece provoacă creșterea acidității. Este mai bine să optați pentru carnea albă și peștele gras
- Băuturi: apa este singura băutură permisă în caz de gastrită, în ceea ce privește băuturile calde, se poate face referire la orz
Este clar că ajută un stil de viață sănătos: luați mese mici, frecvente și luați cina cu cel puțin două ore înainte de culcare.
PRODUSE UTILE
Gastro EV
Dispozitiv medical eficient în cazurile de gastrită, gastralgie și reflux gastroesofagian. Acționează prin crearea unei bariere care acționează ca protecție pentru mucoasa gastrică și ameliorează arsurile și durerile datorită extractelor sale vegetale cu acțiune emolientă.
Maalox Plus
Prea multă aciditate poate cauza o digestie problematică. Maalox Plus ajută la combaterea arsurilor și a durerilor de stomac prin neutralizarea hiperacidității, ameliorarea balonării și contracararea digestiei deficitare.
Ficus Carica Bio
Ficus carica este un derivat de piatră prețioasă utilizat pentru a trata gastrita și arsurile la stomac datorate anxietății și stresului, care duc la producerea excesivă de sucuri gastrice.
Ficus carica este eficient pentru tensiunea stomacală, spasmele gastrice, aciditatea stomacului, dispepsia sau dificultățile digestive rezultate din stres și nervozitate.
Fortakehl D5
Remediu homeopat în picături obținut din tulpina de mucegai Penicillium roquefortii. Util în toate micozele intestinale și în micozele pielii, vaginului și gurii. De asemenea, poate fi util în toate infecțiile streptococice și stafilococice.
Se utilizează pentru a combate colita cu colecistită și pancreatita cu diaree, disbioza bacteriană, gastrita, enteritivomita, constipația și ulcerele ventriculare.
Dacă doriți să aflați mai multe sau pur și simplu să puneți o întrebare, vă rugăm să ne contactați. Echipa noastră de profesioniști va fi încântată să vă răspundă.